You are currently viewing the printable version of this article, to return to the normal page, please click here.

US Open trivia quiz

Question of the Day

What has been the biggest debacle on Obama's watch?

View results

How well do you know the U.S. Open: Try this trivia quiz:

FRONT NINE (5 points)

1. Who was the youngest U.S. Open champion?

a.) Rory McIlroy

b.) Gene Sarazen

c.) John McDermott

2. Name the only player to lose a U.S. Open playoff three times.

a.) Arnold Palmer

b.) Sam Snead

c.) Greg Norman

3. In the three times Tiger Woods won the U.S. Open, he broke par only once in the final round. Name the course.

a.) Torrey Pines

b.) Bethpage Black

c.) Pebble Beach

4. Who has won the most majors without ever winning the U.S. Open?

a.) Nick Faldo

b.) Sam Snead

c.) Seve Ballesteros

5. Jack Fleck was using which brand of irons when he won the 1955 U.S. Open at Olympic Club?

a.) Hogan

b.) Spalding

c.) Wilson

6. Who made the highest score on a single hole in the U.S. Open?

a.) John Daly

b.) Ray Ainsley

c.) Kevin Na

7. Name the last U.S. Open champion who had to go through local and sectional qualifying.

a.) Steve Jones

b.) Lou Graham

c.) Orville Moody

8. Only one player who was a U.S. Open runner-up at Olympic Club went on to win another major. Who was he?

a.) Payne Stewart

b.) Arnold Palmer

c.) Tom Watson

9. Who has been runner-up in the U.S. Open the most times?

a.) Jack Nicklaus

b.) Phil Mickelson

c.) Greg Norman

BACK NINE (10 points)

10. Which state has hosted the most U.S. Opens?

a.) New York

b.) California

c.) Illinois

11. Name the last player to win the U.S. Open on his first attempt.

a.) Ernie Els

b.) Ed Furgol

c.) Francis Ouimet

12. Who was the last amateur to win the U.S. Open?

a.) Bobby Jones

b.) Nathaniel Crosby

c.) John Goodman

13. Which break did Lee Janzen get on his way to winning the 1998 U.S. Open at Olympic Club?

a.) His ball was dislodged from a tree as he walked back to the tee in the final round.

b.) The hole location on the 18th green was moved before he played it in the second round.

c.) His caddie spotted a 15th club in his bag just before he teed off.

14. Which course along the ocean hosted the first U.S. Open?

a.) Shinnecock

b.) Newport

c.) Seminole

15. Name the last player to win the U.S. Open without breaking par in any of the four rounds.

a.) Graeme McDowell

b.) Scott Simpson

c.) Geoff Ogilvy

16. Who was the last U.S. Open champion to go through sectional qualifying?

a.) Lucas Glover

b.) Lee Janzen

c.) Andy North

17. Of the four U.S. Open champions at Olympic Club, who never won again on the PGA Tour?

a.) Jack Fleck

b.) Scott Simpson

c.) Lee Janzen

18. Name the last player to shoot 63 in a U.S. Open.

a.) Johnny Miller

b.) Vijay Singh

c.) Thomas Bjorn

BONUS (25 points)

19. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens.

a.) Ben Hogan

b.) Tiger Woods

c.) Curtis Strange

___

ANSWERS:

1. c

2. a

3. c

4. b

5. a

6. b

7. c

8. a

9. b

10. a

11. c

12. c

13. a

14. b

15. c

16. a

17. c

18. b

19. c

Copyright 2014 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.

Comments
blog comments powered by Disqus
Get Adobe Flash player
You Might Also Like
  • Nathan Walker waits to take the ice during the Capitals' development camp at the Kettler Capitals Iceplex in Arlington on Monday, July 9, 2012. (Ryan M.L. Young/The Washington Times)

    Nathan Walker’s NHL dreams send him around the world

  • Washington Nationals' Anthony Rendon, third from left, smiles as he warms up with his teammates who were were wearing t-shirts in support of him for the All Star game before an interleague baseball game against the Baltimore Orioles at Nationals Park, Tuesday, July 8, 2014, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

    Anthony Rendon not an All-Star, but he’s been Nats’ MVP

  • Baltimore Orioles manager Buck Showalter speaks during a media availability in the dugout before an interleague baseball game against the Washington Nationals at Nationals Park, Monday, July 7, 2014, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

    LOVERRO: Suck-up Buck Showalter needs history lesson

  • Argentina's Maxi Rodriguez, left, celebrates with goalkeeper Sergio Romero after scoring the decisive goal during the World Cup semifinal soccer match between the Netherlands and Argentina at the Itaquerao Stadium in Sao Paulo, Brazil, Wednesday, July 9, 2014. Argentina beat the Netherlands 4-2 in a penalty shootout to reach the World Cup final. (AP Photo/Frank Augstein)

    Argentina beats Dutch in shootout to reach World Cup final

  • Washington Redskins safety Tanard Jackson speaks during a media availability after an NFL football training camp practice at Redskins Park, Friday, Aug. 3, 2012 in Ashburn, Va. (AP Photo/Alex Brandon)

    Tanard Jackson suspended indefinitely by NFL — again

  • Celebrities In The News
  • This image from video released by Funny Or Die shows President Obama, left, with actor-comedian Zach Galifianakis during an appearance on "Between Two Ferns," the digital short with a laser focus on reaching people aged 18 to 34. The president urged young people to sign up for the new health care plan through an appearance posted Tuesday, March 11, 2014, on the comic website Funny or Die, bypassing TV talk show titans like Jimmy Fallon or Jimmy Kimmel for an online audience. (AP Photo/Funny Or Die)

    Obama’s ‘Ferns’ interview gets Emmy nod

  • ** FILE ** In this Nov. 12, 2013, file photo, actor Alec Baldwin leaves court in New York. (AP Photo/Seth Wenig, File)

    Alec Baldwin in talks to play Rob Ford-like mayor in new NBC drama

  • Dinesh D'Souza's "America: Imagine the World Without Her" got promising reviews from two major Hollywood publications. It opens nationwide Wednesday.

    D’Souza on Costco debacle: ‘It was really bizarre’