You are currently viewing the printable version of this article, to return to the normal page, please click here.

Masters, Trivia Quiz

- Associated Press - Saturday, April 6, 2013

How well do you know the Masters? Try this quiz:

FRONT NINE (3 points each)

1. Who won the Masters by the most strokes?

a.) Raymond Floyd

b.) Tiger Woods

c.) Seve Ballesteros

___

2. What previously occupied the land that was purchased to build Augusta National Golf Club?

a.) Fruitland Nurseries

b.) Girl Scouts of America headquarters

c.) Waffle House

___

3. Which player had the lowest final round to win the Masters?

a.) Jack Nicklaus

b.) Bubba Watson

c.) Gary Player

___

4. Who was the last player to win the Masters in his first attempt?

a.) Gene Sarazen

b.) Fuzzy Zoeller

c.) Charl Schwartzel

___

5. Name the first left-handed player to win the Masters.

a.) Phil Mickelson

b.) Bob Charles

c.) Mike Weir

___

6. What was the name of the first tournament held at Augusta National?

a.) Bobby Jones Invitational

b.) Augusta National Invitation Tournament

c.) Azalea Classic

___

7. Who has finished runner-up at the Masters the most times without winning?

a.) Ken Venturi

b.) Tom Weiskopf

c.) Ernie Els

___

8. Who was the first international player to win the green jacket?

a.) Gary Player

b.) Herman Keiser

c.) Henry Picard

___

9. Name the only player to lose a playoff in the Masters twice.

a.) Ben Hogan

b.) Arnold Palmer

c.) Greg Norman

___

BACK NINE (5 points each)

10. Who has the greatest final-round comeback in Masters history?

a.) Nick Faldo

b.) Arnold Palmer

c.) Jack Burke Jr.

___

11. Which player made the most birdies in a single round at the Masters?

a.) Tiger Woods

b.) Anthony Kim

c.) Steve Pate

___

12. Which player made a 13 on the shortest hole at Augusta National?

a.) Dan Forsman

b.) Rocco Mediate

c.) Tom Weiskopf

___

13. Who was the first Thai player to compete in the Masters?

a.) Sukree Onsham

b.) Thongchai Jaidee

c.) Tiger Woods

___

14. What distinguishes the 14th hole from the others at Augusta National?

a.) It's the only hole where Jack Nicklaus never made a birdie.

b.) It's the only hole without bunkers.

c.) It's the only hole not named after a flower.

___

15. Of the players who have competed in at least 25 Masters, who has the lowest scoring average?

a.) Jack Nicklaus

b.) Raymond Floyd

c.) Fred Couples

___

16. Who was the first European to win the Masters?

a.) Seve Ballesteros

b.) Nick Faldo

c.) Bernhard Langer

___

17. Name the only Masters champion to start the final round out of the top 10.

a.) Art Wall

b.) Gary Player

c.) Arnold Palmer

___

18. Who is the oldest player to have at least a share of the lead after any round at the Masters?

a.) Kenny Perry

b.) Jack Nicklaus

c.) Fred Couples

___

BONUS (10 points)

19. Except for the United States, which country has produced the most Masters champions?

a.) England

b.) Spain

c.) South Africa

___

ANSWERS

1. b

2. a

3. c

4. b

5. c

6. b

7. b

8. a

9. a

10. c

11. b

12. c

13. a

14. b

15. c

16. a

17. a

18. b

19. c

Copyright 2014 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.