- Associated Press - Saturday, July 13, 2013

How well do you know the British Open? Try this trivia quiz:

OUTWARD NINE (3 points each)

1. Where was the first British Open held in 1860?

a.) Muirfield

b.) Prestwick

c.) St. Andrews

2. Who has won the most British Opens?

a.) Harry Vardon

b.) Tom Watson

c.) J.H. Taylor

3. Name the last Scottish-born player to win the British Open in Scotland.

a.) Sandy Lyle

b.) Tommy Armour

c.) Paul Lawrie

4. Who stopped Jack Nicklaus‘ attempt at the Grand Slam in 1972 by winning the British Open at Muirfield?

a.) Tom Weiskopf

b.) Gary Player

c.) Lee Trevino

5. What was the original prize for winning the British Open?

a.) A belt

b.) A salver

c.) A shot glass

6. Who has the most major championships without ever having won the British Open?

a.) Phil Mickelson

b.) Byron Nelson

c.) Sam Snead

7. What was unusual about Nick Faldo winning his first British Open at Muirfield in 1987?

a.) He played without a driver in his bag.

b.) He made 18 pars in the final round.

c.) He spoke to his playing partner.

8. Who holds the record for the largest margin of victory in the British Open?

a.) Old Tom Morris

b.) Young Tom Morris

c.) Tiger Woods

9. Tiger Woods’ bid for a Grand Slam ended on Saturday at Muirfield in 2002. What was his score that day.

a.) 75

b.) 77

c.) 81

INWARD NINE (5 points each)

10. Who holds the 72-hole scoring record for the British Open?

a.) Tiger Woods

b.) Nick Price

c.) Greg Norman

11. Which British Open champion had the lowest world ranking?

a.) John Daly

b.) Ben Curtis

c.) Darren Clarke

12. Who was the first American-born player to win the British Open?

a.) Walter Hagen

b.) Denny Shute

c.) Bobby Jones

13. Which of the five players with the career Grand Slam never won a British Open in Scotland?

a.) Gary Player

b.) Ben Hogan

c.) Gene Sarazen

14. Name the first player to win the U.S. Open and the British Open in the same year.

a.) Gene Sarazen

b.) Ted Ray

c.) Bobby Jones

15. There have been eight players with a 63 in the British Open. Only one of them went on to win. Who was it?

a.) Greg Norman

b.) Nick Faldo

c.) Nick Price

16. Name the only amateur to win the British Open at Muirfield.

a.) Bobby Jones

b.) Harold Hilton

c.) Sandy Herd

17. Which player has won the British Open on the most links courses?

a.) Harry Vardon

b.) Peter Thomson

c.) Tom Watson

18. Name the only player who twice shot all four rounds in the 60s at the British Open without winning.

a.) Jesper Parnevik

b.) Ernie Els

c.) Jack Nicklaus

BONUS (10 points)

19. Which player has the most rounds in the 60s in the British Open?

a.) Jack Nicklaus

b.) Gary Player

c.) Nick Faldo

___

ANSWERS:

1. b

2. a

3. c

4. c

5. a

6. b

7. b

8. a

9. c

10. c

11. b

12. a

13. c

14. c

15. a

16. b

17. c

18. b

19. c