- Associated Press - Friday, June 10, 2016

How well do you know the history of the U.S. Open? Try this quiz:

1. Who was the only player to shoot 63 in the final round of a U.S. Open?

a.) Mark O’Meara

b.) Raymond Floyd

c.) Johnny Miller

___

2. Who was the last player to post all four rounds under par in a U.S. Open without winning?

a.) Robert Garrigus

b.) Curtis Strange

c.) Isao Aoki

___

3. Name the first player from South America to win the U.S. Open.

a.) Robert de Vicenzo

b.) Angel Cabrera

c.) Julius Boros

___

4. Where was the first U.S. Open played?

a.) Oakmont Country Club

b.) Chicago Golf Club

c.) Newport Country Club

___

5. Only one player has won the U.S. Open twice wire-to-wire with no ties. Name him.

a.) Jack Nicklaus

b.) Tiger Woods

c.) Lee Trevino

___

6. Who was the last player to win back-to-back in the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Ben Hogan

c.) Curtis Strange

___

7. This player holds the record for losing the largest 54-hole lead in U.S. Open. Who is he?

a.) Greg Norman

b.) Mike Brady

c.) Tom Watson

___

8. What was the highest score recorded on one hole at the U.S. Open?

a.) John Daly, an 11 on the eighth hole at Pinehurst No. 2

b.) John Daly, a 14 on the 18th hole at Pebble Beach

c.) Ray Ainsley, a 19 on the 16th hole at Cherry Hills

___

9. Which golf course has hosted the U.S. Open the most times?

a.) Winged Foot

b.) Baltusrol

c.) Oakmont

___

10. Who was the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Ben Hogan

b.) Gene Sarazen

c.) Gary Player

___

11. Name the only player to finish under par in three straight U.S. Opens?

a.) Curtis Strange

b.) Phil Mickelson

c.) Lloyd Mangrum

___

12. Who was the only player to lose the U.S. Open three times in a playoff?

a.) Colin Montgomerie

b.) Arnold Palmer

c.) Scott Simpson

___

13. Who holds the U.S. Open record for most runner-up finishes?

a.) Sam Snead

b.) Greg Norman

c.) Phil Mickelson

___

14. In the last 100 years, only one player has won the U.S. Open at the same course twice. Name him.

a.) Bobby Jones

b.) Jack Nicklaus

c.) Hale Irwin

___

15. Who has won the most majors without ever having won the U.S. Open?

a.) Phil Mickelson

b.) Harry Vardon

c.) Sam Snead

___

16. Who was the last U.S. Open champion who came through sectional qualifying?

a.) Michael Campbell

b.) Hale Irwin

c.) Lucas Glover

___

17. Who was the oldest U.S. Open champion?

a.) Hale Irwin

b.) Raymond Floyd

c.) Julius Boros

___

18. Name the last player to win a U.S. Open with a 72-hole score over 300?

a.) Tommy Armour

b.) Bobby Jones

c.) Walter Hagen

___

ANSWERS:

1. c

2. a

3. b

4. c

5. b

6. c

7. b

8. c

9. c

10. c

11. a

12. b

13. c

14. b

15. c

16. c

17. a

18. a

LOAD COMMENTS ()

 

Click to Read More

Click to Hide