- Associated Press - Friday, March 11, 2016

RICHMOND, Va. (AP) - Virginia lawmakers have wrapped up a three-month legislative session marked by political battles over judges, hospital regulations and the death penalty. Test your knowledge of the 2016 session with this quiz from The Associated Press:

1. What Senate rule did Majority Leader Tommy Norment briefly impose - and later overturn?

a. All senators must wear bowties, including the women

b. No media allowed on the Senate floor

c. Senators can only speak while holding Virginia’s state rock



2. Which GOP lawmaker announced plans to run for lieutenant governor?

a. Del. Glenn Davis

b. Sen. Bryce Reeves

c. Sen. Jill Holtzman Vogel

d. All of the above

3. Who referred to the battle over a vacant Virginia Supreme Court seat as a “partisan spitball” fight?

a. Gov. Terry McAuliffe

b. Senate Majority Leader Tommy Norment

c. House Speaker William Howell

4. The General Assembly approved a two-year budget that includes pay raises for lawmakers to attend out-of-session meetings, which averages to an increase of about how much per year?

a. $5,000

b. $1,500

c. $500

5. McAuliffe and Republicans reached a landmark agreement on what issue?

a. Abortion

b. Animal rights

c. Gun policy

6. Which book was at the center of a fight over whether parents should be notified when their kids are assigned to read books with sexually explicit content?

a. Toni Morrison’s “Beloved”

b. Dr. Seuss’ “The Cat in the Hat”

c. The Dictionary

7. Lawmakers passed a bill that would allow the state to use what method of execution if lethal injection drugs are unavailable?

a. Firing squad

b. Electric chair

c. Gas chamber

8. Virginia was the first state to pass a bill regulating what fast-growing technology-related industry?

a. Fantasy Sports

b. Emojis

c. Online dating

9. What store became a running punchline after one senator made fun of another for buying his suits there?

a. JCPenney

b. Gap Kids

c. Abercrombie & Fitch

10. McAuliffe vetoed a bill that would have allowed state liquor stores to sell what beverage?

a. Moonshine

b. Merlot from Donald Trump’s Virginia winery

c. Everclear

Answers: 1-B, 2-D, 3-A, 4-B, 5-C, 6-A, 7-B, 8-A, 9-A, 10-C

Sign up for Daily Newsletters

Manage Newsletters

Copyright © 2020 The Washington Times, LLC.

Please read our comment policy before commenting.

 

Click to Read More and View Comments

Click to Hide