- Associated Press - Friday, July 14, 2017

SOUTHPORT, England (AP) - How well do you know your history of the British Open? Try this quiz:

1. Who has a plaque to the right of the 16th fairway at Royal Birkdale for a 6-iron he slashed out of the bushes?

a.) Seve Ballesteros

b.) Arnold Palmer

c.) Dai Rees.


2. Who was the last player to win the British Open with Tiger Woods in the field?

a.) Rory McIlroy

b.) Zach Johnson

c.) Phil Mickelson


3. Who won the largest playoff in British Open history?

a.) Zach Johnson

b.) Jack Nicklaus

c.) Ernie Els


4. Who finished runner-up to Padraig Harrington when he won The Open at Royal Birkdale?

a.) Greg Norman

b.) Ian Poulter

c.) K.J. Choi


5. Who won the first British Open at Royal Birkdale?

a.) Peter Thomson

b.) Henry Cotton

c.) Richard Burton


6. Who whiffed a 2-inch putt in the third round at Royal Birkdale in 1983 and wound up losing to Tom Watson by one shot?

a.) Andy Bean

b.) Bernhard Langer

c.) Hale Irwin.


7. Name the only player to win the British Open on five links courses.

a.) Bobby Locke

b.) Tom Watson

c.) Harry Vardon


8. Who was the first British Open champion to shoot 66 or lower in the final round?

a.) Johnny Miller

b.) Tom Watson

c.) Ian Baker-Finch


9. Which was the last English links to join the British Open rotation?

a.) Royal Birkdale

b.) Royal Lytham & St. Annes

c.) Royal Liverpool


10. What did Seve Ballesteros achieve at the British Open that will never be repeated?

a.) He played a shot from the parking lot adjacent to the 18th fairway.

b.) He won the claret jug on a Saturday, a Sunday and a Monday.

c.) He played the final round with only six clubs in his bag.


11. Who was the last English-born player to win The Open in England?

a.) Nick Faldo

b.) Tony Jacklin

c.) Max Faulkner


12. Who has the lowest 72-hole score in British Open history?

a.) Henrik Stenson

b.) Tiger Woods

c.) Greg Norman


13. Byron Nelson and which other American lacked only a British Open title for the career Grand Slam?

a.) Raymond Floyd

b.) Sam Snead

c.) Craig Wood


14. Who won the first British Open?

a.) Old Tom Morris

b.) Young Tom Morris

c.) Willie Park Sr.


15. Which player broke his leg at Royal Birkdale because of a violent swing?

a.) Tiger Woods

b.) Richard Boxall

c.) Ian Baker-Finch


16. Who was the last amateur to win the British Open?

a.) Bobby Jones

b.) Michael Bonallack

c.) Harold Hilton


17. Who had the worst world ranking of any British Open champion?

a.) John Daly

b.) Ben Curtis

c.) Darren Clarke


18. Name the first player to win the U.S. Open and the British Open in the same year.

a.) Gene Sarazen

b.) Bobby Jones

c.) Ted Ray



1. b

2. b

3. c

4. b

5. a

6. c

7. b

8. a

9. a

10. b

11. b

12. a

13. a

14. c

15. b

16. a

17. b

18. b

Copyright © 2018 The Washington Times, LLC.

The Washington Times Comment Policy

The Washington Times is switching its third-party commenting system from Disqus to Spot.IM. You will need to either create an account with Spot.im or if you wish to use your Disqus account look under the Conversation for the link "Have a Disqus Account?". Please read our Comment Policy before commenting.


Click to Read More and View Comments

Click to Hide