- Associated Press - Friday, July 12, 2019

1. Who was the first Irish golfer to win the British Open?

a.) Padraig Harrington

b.) Des Smyth

c.) Fred Daly

2. Tom Watson won the British Open on four links courses in Scotland. On which course did he not win?



a.) Muirfield

b.) St. Andrews

c.) Royal Troon

3. Where was the first British Open that was not in Scotland or England?

a.) Royal Porthcawl

b.) Royal Portrush

c.) Portmarnock

4. Who is the only player to twice post all four rounds in the 60s without winning?

a.) Greg Norman

b.) Jack Nicklaus

c.) Ernie Els

5. Who is the only player to shoot 63 in the final round and win the British Open?

a.) Johnny Miller

b.) Henrik Stenson

c.) Phil Mickelson

6. Who was the last player to win the British Open in his first appearance?

a.) Ben Curtis

b.) Tom Watson

c.) John Daly

7. What trophy was awarded at the first British Open?

a.) Claret jug

b.) Championship belt

c.) Silver sword

8. Who holds the record for largest margin of victory in the British Open?

a.) Tiger Woods

b.) Old Tom Morris

c.) Louis Oosthuizen

9. Which player overcame a 10-shot deficit in the final round to win the British Open?

a.) Arnold Palmer

b.) Henry Cotton

c.) Paul Lawrie

10. In the last 50 years, Tiger Woods, Rory McIlroy and one other player have gone wire-to-wire in the British Open with no ties. Name him.

a.) Tom Weiskopf

b.) Tom Lehman

c.) Tom Watson

11. At which British Open links did Sam Snead arrive by rail and think it was an abandoned course?

a.) Prestwick

b.) Prince’s

c.) St. Andrews

12. Who has the lowest 18-hole score in British Open history?

a.) Rory McIlroy

b.) Branden Grace

c.) Jodie Mudd

13. Who won the first British Open playoff that featured a four-hole aggregate?

a.) Mark Calcavecchia

b.) Sandy Lyle

c.) Gary Player

14. Two of the 12 players with three legs of the Grand Slam never won the British Open. One was Raymond Floyd. Who was the other?

a.) Sam Snead

b.) Walter Hagen

c.) Byron Nelson

15. Who has won the British Open the most times?

a.) Tom Watson

b.) Harry Vardon

c.) Walter Hagen

16. Name the first player to win the U.S. Open and the British Open in the same year.

a.) Lee Trevino

b.) Bobby Jones

c.) Gene Sarazen

17. The first British Open champion from overseas came from which country?

a.) France

b.) United States

c.) Ireland

18. Tiger Woods hit driver and 5-iron on the 352-yard ninth hole at St. Andrews during a practice round in 2000. What were the circumstances?

a.) He was playing into a 45 mph wind.

b.) He was using Phil Mickelson’s clubs.

c.) He was using a gutta percha golf ball.

ANSWERS

1. c

2. b

3. b

4. c

5. b

6. a

7. b

8. b

9. c

10. a

11. c

12. b

13. a

14. c

15. b

16. b

17. a

18. c

Sign up for Daily Newsletters

Copyright © 2019 The Washington Times, LLC.

The Washington Times Comment Policy

The Washington Times welcomes your comments on Spot.im, our third-party provider. Please read our Comment Policy before commenting.

 

Click to Read More and View Comments

Click to Hide