- Associated Press - Friday, June 7, 2019

How well do you know U.S. Open history? Try this quiz:

1. What club did Jack Nicklaus hit off the flagstick on the 17th hole at Pebble Beach when he won the 1972 U.S. Open?

a.) Hybrid

b.) Mashie

c.) 1-iron



2. Who was the first player to reach double digits under par at any point in a U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Gil Morgan

c.) Bobby Clampett

3. Who finished runner-up to Graeme McDowell in the 2010 U.S. Open at Pebble Beach?

a.) Dustin Johnson

b.) Miguel Angel Jimenez

c.) Gregory Havret

4. On which golf course did Phil Mickelson have his only 54-hole lead in the U.S. Open?

a.) Winged Foot

b.) Merion

c.) Pinehurst No. 2

5. Which course has hosted the U.S. Open the most times?

a.) Pebble Beach

b.) Baltusrol

c.) Oakmont

6. Whose record did Tiger Woods break for largest margin of victory in majors when he won the U.S. Open by 15 shots?

a.) Old Tom Morris

b.) Walter Hagen

c.) Jack Nicklaus

7. Who is the oldest U.S. Open champion?

a.) Raymond Floyd

b.) Hale Irwin

c.) Julius Boros

8. Name the first American-born player to win the U.S. Open.

a.) John McDermott

b.) Bobby Jones

c.) John Goodman

9. Who is the only player with three consecutive U.S. Opens under par?

a.) Lanny Wadkins

b.) Dustin Johnson

c.) Curtis Strange

10. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?

a.) Tiger Woods

b.) Gary Player

c.) Ben Hogan

11. What is the name of the U.S. Open trophy?

a.) William Campbell Trophy

b.) Theodore Havemayer Cup

c.) U.S. Open trophy

12. Which player lost the largest 54-hole lead in U.S. Open history?

a.) Greg Norman

b.) Gil Morgan

c.) Mike Brady

13. Who recorded the highest score on a single hole in the U.S. Open?

a.) John Daly on No. 18 at Pebble Beach.

b.) John Daly on No. 8 at Pinehurst No. 2.

c.) Ray Ainsley on No. 16 at Cherry Hills.

14. Which course hosted the first U.S. Open in California?

a.) Riviera

b.) Hillcrest

c.) Olympic Club

15. Who has the most majors without ever having won the U.S. Open?

a.) Harry Vardon

b.) Sam Snead

c.) Nick Faldo

16. After Tiger Woods hit into the ocean on the 18th hole of the second round in the 2000 U.S. Open at Pebble Beach, why did his caddie try to persuade him to hit a 2-iron off the tee for his next shot?

a.) To keep him from swearing

b.) To avoid the potential of a triple bogey

c.) He only had one golf ball left in the bag

17. Who was the last player to win the U.S. Open in his first attempt?

a.) Graeme McDowell

b.) Jerry Pate

c.) Francis Ouimet

18. Name the only player to lose the U.S. Open in a playoff three times.

a.) Arnold Palmer

b.) Sam Snead

c.) Ben Hogan

___

ANSWERS

1. c

2. b

3. c

4. b

5. c

6. a

7. b

8. a

9. c

10. b

11. c

12. c

13. c

14. a

15. b

16. c

17. c

18. a

Sign up for Daily Newsletters

Copyright © 2019 The Washington Times, LLC.

The Washington Times Comment Policy

The Washington Times welcomes your comments on Spot.im, our third-party provider. Please read our Comment Policy before commenting.

 

Click to Read More and View Comments

Click to Hide